Národní kuchyň: Čínská kuchyně

Domácí sojové mléko

Domácí sójové mléko

11. 05. 2024   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Nápoje

Sojové mléko je mezi běžnými rostlinnými mléky unikátní. Jak obsahem bílkovin, tak vlastnostmi, které se blíží živočišnému mléku (například kysáním na jogurt příjemně houstne). Protože ale jde o luštěninu, je postup odlišný, … více

Robi čína s jasmínovou rýží

Robi čína s jasmínovou rýží

26. 02. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Robi nudličky naložíme je alespoň na hodinu do vodou lehce rozředěné sójové omáčky, dochucené případně dalším kořením. Sušené jidášovo ucho nebo shitake namočíme na hodinu do studené vody, poté pokrájíme na menší … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?