Okara se shitake a pohankou

Publikováno: 07. 01. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Okara se shitake a pohankou
Postup:

Okara je drť ze sojových bobů, která vzniká jako vedlejší produkt výroby tofu. Chuťově je neutrální, takže může být použita jak nasladko, tak naslano. Jako v tomto případě. Nechce na olivovém oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, menší hrst na menší kostky pokrájené cukety, přidejte několik hlaviče předem namočených hub shitake (pokud byly sušené), podlejte je trochou láku z hub a nechejte je pár minut vařit pod pokličkou. Ujistěte se, že houby a cukety jsou měkké. Přidejte jeden hrnek čerstvé okary (prodává se chlazená), pokud je nutné, lehce podlejte a ještě na mírném ohni několik minut vařte. K dochucení přidáme čajovou lžičku ume octa. Podáváme s uvařenou pohankou, smíchanou s čerstvou pokrájenou petrželkou.

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?