Krémové rissoto s houbami shitake

Publikováno: 16. 03. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Krémové rissoto s houbami shitake
Ingredience:

domácí zeleninový vývar
hrst hub shitake
velká cibule
hrnek kulatozrnná rýže
olivový olej

Postup:

Ze zeleniny (např. povadlejších kousků) si připravte dlouhým vařením na mírném ohni poctivý zeleninový vývar. Přidejte do něj na několik hodin předem namočenou menší hrst hub shitake – ve vývaru nabobtnají a zároveň jej dochutí zemitější voňavou chutí. Poté houby pokrájejte na tenčí plátky a orestujte na pánvi na troše oleje. Vyjměte je a odložte stranou.

Na pánvi na olivovém oleji nechejte zesklovatět větší cibuli pokrájenou nadrobno. Přidejte hrnek kulatozrnné rýže a společně chvíli orestujte. Podlejte jej půlhrnkem vývaru a za míchání jej nechtejte nasáknout a vyvařovat. Těsně před vypařením přidejte další vývar a za stálého míchání postup opakujte, dokud rýže nezačne měkknout a “krémovatět”. Přidáme orestované houby shitake a dochutíme rissoto solí, pepřem a pro “sýrovější chuť” lahůdkovým droždím.

Já jsem risotto podávala s černými olivami, čerstvou nasekanou petrželkou a čínským zelím.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?