Robi čína s jasmínovou rýží

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Národní kuchyně: 
Druh jídla: 
Robi čína s jasmínovou rýží
Ingredience: 

200g robi nudličky (nebo pokrájené plátky)
mrkev
čínské zelí
houby (žampióny, jidášovo ucho, shitake)
koření (kari, koření na čínu)

Postup: 

Robi nudličky naložíme je alespoň na hodinu do vodou lehce rozředěné sójové omáčky, dochucené případně dalším kořením. Sušené jidášovo ucho nebo shitake namočíme na hodinu do studené vody, poté pokrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi okapané nudličky zlehka osmažíme na oleji, přidáme houby a zeleninu, popř. trochu oříšků (arašídy, kešu) a okořeníme (kari, koření na čínu). Zbytek sójové omáčky z marinování naředíme studenou vodou a rozmícháme v ní půl čajové lžičky škrobu (kukuřičný nebo bramborový). Přidáme na pánev a za rychlého míchání chvíli ohříváme, dokud „omáčka“ nezhoustne. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?