Robi čína s jasmínovou rýží

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Robi čína s jasmínovou rýží
Ingredience: 

100g robi nudličky (nebo pokrájené plátky)
mrkev
čínské zelí
houby (žampióny, jidášovo ucho, shitake)
koření (kari, koření na čínu)

Postup: 

Robi nudličky naložíme je alespoň na hodinu do vodou lehce rozředěné sójové omáčky, dochucené případně dalším kořením. Sušené jidášovo ucho nebo shitake namočíme na hodinu do studené vody, poté pokrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi okapané nudličky zlehka osmažíme na oleji, přidáme houby a zeleninu, popř. trochu oříšků (arašídy, kešu) a okořeníme (kari, koření na čínu). Zbytek sójové omáčky z marinování naředíme studenou vodou a rozmícháme v ní půl čajové lžičky škrobu (kukuřičný nebo bramborový). Přidáme na pánev a za rychlého míchání chvíli ohříváme, dokud „omáčka“ nezhoustne. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?