Perník s Oreo sušenkami
Zapneme troubu na 180 stupňů. Do jedné mísy dáme 350g prosáté polohrubé mouky s 1 kypřícím práškem do perníku. Přidáme 120g třtinového cukru a 30g kakaa. Promícháme. Do druhé mísy rozmačkáme 1 … více
Zapneme troubu na 180 stupňů. Do jedné mísy dáme 350g prosáté polohrubé mouky s 1 kypřícím práškem do perníku. Přidáme 120g třtinového cukru a 30g kakaa. Promícháme. Do druhé mísy rozmačkáme 1 … více
K létu beze sporu patří zmrzliny. Ledové osvěžení, které milují malí i velcí. Při přechodu na veganskou stravu se na první pohled může zdát, že zmrzlinám odzvonilo a budete se bez nich muset … více
Jahody patří mezi nejběžnější ovoce, pěstované na českých zahrádkách. Konzumace původních divokých druhů sahá dokonce až do doby kamenné. Až křížením několika druhů v nedávné minulosti se postupem vyšlechtila jejich dnešní podoba, … více
Ovoce je zdrojem rychlé energie z cukrů, vlákniny, vitaminů (beta karoteny, vitamín C) a minerálů a dalších fytolátek. Denní doporučená dávka ovoce jsou 3-4 porce, kdy se za porci považuje 1 střední … více
Jaro je přirozeným obdobím očisty organismu či různých půstů. Tato tradice má náboženské, ale také ryze praktické důvody. V našich zeměpisných šířkách bylo zimní období pro naše předky chudé na čerstvé potraviny. … více
Morušovník je ovocný strom, pocházející původně z Číny. Daří se mu i v teplejších oblastech Evropy. Po dlouhá staletí se pěstuje i v tuzemsku, ovšem narazíte na něj spíše zřídka. Poznáte jej … více