Květák s brambory po indicku

Publikováno: 08. 03. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Indická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Květák s brambory po indicku
Ingredience:

šest větších brambor
menší květák
malý kousek zázvoru
garam masala
olej

Postup:

Jednoduché minimalické jídlo, jehož příprava nezabere příliš času. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostky, květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky, části košťálu pokrájíme na menší kousky. Uvaříme ve společném hrnci v osolené vodě do měkka a vodu zcedíme.

V hluboké pánvi zpěníme na troše oleje polévkovou lžíci koření garam masala (můžeme použít i kari), malý kousek najemnou nastrouhaného zázvoru, promícháme společně s bramborami a květákem a chvíli necháme restovat. Zjemnit můžeme trochou citrónové šťávy.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?