Květák s brambory po indicku

Publikováno: 08. 03. 2014   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Indická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Květák s brambory po indicku
Ingredience:

šest větších brambor
menší květák
malý kousek zázvoru
garam masala
olej

Postup:

Jednoduché minimalické jídlo, jehož příprava nezabere příliš času. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostky, květák omyjeme a rozebereme na drobné růžičky, části košťálu pokrájíme na menší kousky. Uvaříme ve společném hrnci v osolené vodě do měkka a vodu zcedíme.

V hluboké pánvi zpěníme na troše oleje polévkovou lžíci koření garam masala (můžeme použít i kari), malý kousek najemnou nastrouhaného zázvoru, promícháme společně s bramborami a květákem a chvíli necháme restovat. Zjemnit můžeme trochou citrónové šťávy.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?