Hummus

Publikováno: 25. 12. 2012   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Pomazánky
Cizrnová pomazánka hummus
Ingredience:

500g uvařené cizrny
2 stroužky česneku
lžička římského kmínu
2 polévkové lžíce tahini
šťáva z celého citrónu
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 čajová lžička soli
čerstvé mletý pepř

Postup:

Uvařenou cizrnu smícháme s česnekem, tahini (sezamovou pastou) a olivovým olejem a mixujeme na hladký krém. Nakonec přidáme podle chuti citrónovou šťávu, sůl, pepř a drcený římský kmín. Podle zamýšlené konzistence případně trochu vývaru z cizrny případně vody. Necháme vychladit v ledničce. Hummus využijeme jako pomazánku na pečivo, ale také jako hlavní jídlo konzumované lžící (např. se zeleninou, olivami a sušenými rajčaty v oleji).

 

Sháníte cizrnu? Kupte si ji ještě dnes online v eshopu Grizly.cz.

Počet porcí:
4 porce
Doba přípravy:
10 minut + vaření cizrny
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?