Hummus z červené řepy

Publikováno: 11. 03. 2021   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Pomazánky
červená řepa hummus
Ingredience:

2 střední řepy
1 citron
2 stroužky česneku
1 lžíce tahini – sezamové pasty
olivový olej
sůl, pepř

Postup:

Červené řepy oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Zabalíme a pečeme v zapékací misce nebo remosce 30 – 40 minut (při 180 stupních).

Když je řepa měkká (propíchneme vidličkou), tak ji vyndáme a necháme vystydnout. Vychladlou řepu přemístíme do misky a přidáme olivový olej, nasekaný česnek, trochu pepře, tahini pasty a šťávu z citronu a rozmixujeme!

Nejlépe chutná na čerstvém pečivu

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?