Recepty na hummus

Hummus je tradiční pomazánka, oblíbená především v oblastech okolo Středozemního moře. Nejznámější verze hummusu se vyrábí z cizrny, olivového oleje a tahini pasty, dochucené solí, česnekem, římským kmínem a citrónovou šťávou. Tradiční recept ovšem vybízí k mnoha variantám – zkuste místo cizrny částečně nebo zcela přidat upečenou škrobnatou zeleninu.

Dýňový hummus

Dýňový hummus

14. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Cizrnu připravíme běžným způsobem nebo sáhneme po konzervě (čerstvě uvařené se však zdaleka nevyrovná). Dýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek se semínky. Dužninu pokrájíme na měsíčky či větší kostky, osolíme a … více

červená řepa hummus

Hummus z červené řepy

11. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Červené řepy oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Zabalíme a pečeme v zapékací misce nebo remosce 30 … více

Baba ganoush

Baba ganoush

11. 08. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Lilková sezóna je tu. Už jste vyzkoušeli plněné lilky, zapečené lilky, udělali jste je na grilu a přidali do rizota… a stále vám zůstávají další fialové plody na použití… A znáte Baba … více

Guacammus

Guacammus

02. 07. 2017   napsal/a: Michaela Pavlíková | rubrika:

Jak už název napovídá, jde o průnik dvou celosvětově známých pomazánek – hummusu a guacamole. Potřebovat budete hrnek do měkka uvařené cizrny a jedno zralé avokádo. To rozřízněte a vydlabejte lžičkou. Obojí … více

Cizrnová pomazánka hummus

Hummus

25. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika:

Uvařenou cizrnu smícháme s česnekem, tahini (sezamovou pastou) a olivovým olejem a mixujeme na hladký krém. Nakonec přidáme podle chuti citrónovou šťávu, sůl, pepř a drcený římský kmín. Podle zamýšlené konzistence případně … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?