Hummus

Ingredience:
500g uvařené cizrny
2 stroužky česneku
lžička římského kmínu
2 polévkové lžíce tahini
šťáva z celého citrónu
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 čajová lžička soli
čerstvé mletý pepř
Postup:
Uvařenou cizrnu smícháme s česnekem, tahini (sezamovou pastou) a olivovým olejem a mixujeme na hladký krém. Nakonec přidáme podle chuti citrónovou šťávu, sůl, pepř a drcený římský kmín. Podle zamýšlené konzistence případně trochu vývaru z cizrny případně vody. Necháme vychladit v ledničce. Hummus využijeme jako pomazánku na pečivo, ale také jako hlavní jídlo konzumované lžící (např. se zeleninou, olivami a sušenými rajčaty v oleji).
Mějte tahini vždy po ruce, ať už vás popadne chuť na hummus nebo potřebujete bezva zálivku do zeleninového nebo ovocného salátu.
Chutnalo vám?:

inzerce - blendea - zdraví a síla přímo z přírody
Podobné recepty
ingredience: Agar
Amarant
Arašídy
Avokádo
Batáty
Brambory
Brokolice
Bulgur
Cizrna
Cuketa
Červená čočka
Červená řepa
Česnek
Čočka
Dýně hokaido
Fazole
Hlíva
Houby
Hrách
Chia semínka
Jáhly
Kapusta
Kešu
Kokosové mléko
Kokosový olej
Konopné semínko
Kroupy
Kuskus
Květák
Kysané zelí
Lahůdkové droždí
Lilek
Lněné semínko
Luštěniny
Lískové ořechy
Mandle
Miso
Mořské řasy
Mrkev
Mungo
Mák
Ořechy
Paprika
Petržel
Pohanka
Polenta
Pórek
Quinoa
Rajčata
Robi
Rýže
Rýžové nudle
Seitan
Shitake
Slunečnice
Sušená rajčata
Sójové maso
Tempeh
Tofu
Vlašské ořechy
Zelí
Žampiony