Zeleninové bulgurito s robi

Publikováno: 15. 01. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Zeleninové bulgurito s robi
Ingredience:

hrnek bulguru
100g robi
brokolice (růžičky nebo oloupaný pokrájený stonek)
2 větší rajčata
30g hrášek
30g kukuřice

Postup:

Využijeme robi nudličky, pokud máme plátky, pokrájíme je na menší kostky a necháme namarinovat (třeba v sójové omáčce). Bulgur zalijeme dvojnásobným množstvím vody, krátce povaříme a necháme pomalu pod pokličkou dojít. Mezitím na pánvi na troše oleje orestujeme robi, brokolici, přidáme hrášek a kukuřici a osolíme. Na pánev přisypeme bulgur i se zbytkem vody a necháme na mírném plameni vydusit. Před konce přidáme ještě nakrájená rajčata a okořeníme bazalkou nebo oregánem.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
25 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?