Středomořský bulgur s brokolicí a květákem

Publikováno: 13. 04. 2017   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Středomořský bulgur s brokolicí a květákem
Postup:

V poslední době jsem si oblíbila bulgur – je rychle připravený a trávím ho dobře, i když obsahuje lepek. Pro tento tecept jsem ho vařila cca 15 minut ve dvojnásobném množství vody a větší špetkou soli. Na pánvi jsem mezitím rozehřála dvě lžičky olivového oleje, asi po dvou minutách přidala dva stroužky najemno nakrájeného česneku, italské bylinky (oregano, bazalku, rozmarýn, tymián), čerstvě namletý pepř a na to jsem přidala na drobné růžičky rozlámaný květák a brokolici. Podlila jsem to horkou vodou a nechala dusit cca 15 minut pod poklicí. Když zelenina změkla, přimáchala jsem uvařený bulgur. A protože chlapa by to asi nenasytilo, upekla jsem ještě seitan, naložený v marinádě s javorovým sirupem, shoyu a citrónovou šťávou. Na oblohu se hodí listový salát se zálivkou.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Tagy:
Bulgur Seitan
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?