Středomořský bulgur s brokolicí a květákem

Publikováno: 13. 04. 2017   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Středomořský bulgur s brokolicí a květákem
Postup:

V poslední době jsem si oblíbila bulgur – je rychle připravený a trávím ho dobře, i když obsahuje lepek. Pro tento tecept jsem ho vařila cca 15 minut ve dvojnásobném množství vody a větší špetkou soli. Na pánvi jsem mezitím rozehřála dvě lžičky olivového oleje, asi po dvou minutách přidala dva stroužky najemno nakrájeného česneku, italské bylinky (oregano, bazalku, rozmarýn, tymián), čerstvě namletý pepř a na to jsem přidala na drobné růžičky rozlámaný květák a brokolici. Podlila jsem to horkou vodou a nechala dusit cca 15 minut pod poklicí. Když zelenina změkla, přimáchala jsem uvařený bulgur. A protože chlapa by to asi nenasytilo, upekla jsem ještě seitan, naložený v marinádě s javorovým sirupem, shoyu a citrónovou šťávou. Na oblohu se hodí listový salát se zálivkou.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Tagy:
Bulgur Seitan
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?