Bulgur s uzeným tempehem a hlívou

publikováno: 30. 07. 2014   autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Bulgur s uzeným tempehem a hlívou
Ingredience:

uzený tempeh
bulgur (100g)
větší cibule
hlíva ústřičná (300g), ale také jiné houby, např. shitake
olej na smažení
houbové koření (usušené a pomleté houby)
pepř

Postup:

Bulgur zalijeme vařící vodou v poměru 1:2 (bulgur/voda), krátce povaříme, odstavíme a zabalíme do útěrky a necháme jej vstřebat všechnu vodu. V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájený tempeh a proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, poté přidáme čajovou lžičku houbového koření a špetku pepře, podlejeme trochou horké vody, přichutíme trochou sójové omáčky a společně krátce podusíme. Nakonec přidáme bulgur a za občasného míchání počkáme, dokud nenasaje veškerý vývar.

 

Pořiďte si bulgur online ještě dnes a připravte si z něj salát nebo chutné bulgurito.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?