Tzatziki

Publikováno: 05. 07. 2016   Autor/ka: ilovetofu
Kuchyně: Řecká kuchyně
Druh jídla: Ostatní
Tzatziki
Ingredience:

velký kelímek (400g) hustého rostlinného jogurtu
salátová okurka
3 stroužky česneku
malá hrst čerstvého kopru
panenský olivový olej
šťáva z citrónu
sůl, pepř

Postup:

Jogurtová omáčka tzatziki, původem z Řecka, se hodí jako dip k pečeným bramborám či hranolkům, falafelu, gyrosu, ale třeba i upečenému tempehu či seitanu.

Na veganskou variantu budeme potřebovat hustý rostlinný jogurt. Přirozeně husté jsou především ty sójové, asi nejlepší na českém trhu, ale také dost drahý, je od firmy Sojadé. Oloupanou okurku nastrouháme nahrubo a zlehka vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme s jogurtem, přidáme šťávu z citrónu, olivový olej a nadrobno pokrájený kopr, ochutíme pepřem a solí. Přidáme prolisovaný česnek a vše důkladně promícháme. Necháme vychladit v lednici.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
10 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?