Pečená cizrna

publikováno: 24. 04. 2021   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Ostatní
Pečená cizrna
Ingredience:

1 hrnek suché cizrny (namočit + uvařit) nebo 2 hrnky uvařené
1 lžíce sezamového oleje
pikantní koření, např. grilovací koření, směs chilli con carne, paprika + chilli
sůl

Postup:

Cizrna je dost náročná na čas přípravy – namáčení zabere 12 hodin a vaření další hodinu a půl. Na toto mlsání tak spíše využijete nevyužitý zbytek cizrny z jiného vaření anebo si jí rovnou uvařte více i pro další jídla.

Uvařenou a okapanou cizrnu v misce hojně posypeme kořením, promícháme a přidáme olej. Na plech vložíme pečící papír a na něj rozprostřeme do tenké vrstvy cizrnu. Pečeme ji předehřáté troubě na 180 °C za občasného míchání cca 45 minut. Cizrna by měla být na povrchu křupavá, ale uvnitř měkká.

Výborná je ještě teplá jako pochoutka k dobrému filmu. Také se hodí s pečivem a zeleninou jako hlavní jídlo. V uzavřené misce v lednici vydrží 5 – 7 dní, můžete si ji tak připravit do zásoby a využívat všude, kde se hodí – třeba do zeleninových salátů nebo polévek.

Počet porcí:
3-4 porce
Doba přípravy:
45 minut + příprava cizrny
Tagy:
Cizrna
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?