Polévka ze sušených rajčat

recept přidal/a: Pavel Ovesný
Polévka ze sušených rajčat
Ingredience: 

menší hrst sušených rajčat
cca deset lístků bazalky
2 lžíce kuskusu
sypký zeleninový bujón
stružek česneku

Postup: 

Sušená rajčata (hodí se zvlášť ty zbývající, většinou tužší kousky, které už nezměknou) pokrájejte na menší kousky, osolte nebo přidejte trochu sypkého zeleninového bujónu a zalijte horkou vodou. Pokud máte raději hustší polévky, přisypte trochu kuskusu (pak přidejte soli nebo bujónu trochu více). Pár minut povařte, před koncem do polévky natrhejte bazalkové lístky a najemno nastrouhejte nebo zamíchejte už rozetřený česnek. Po odstavení můžete chuť zvýraznit přidáním trochy sojové omáčky tamari nebo misa.

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník - polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Počet porcí: 
2
Doba přípravy: 
20 minut
Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.