Hustá bramboračka s houbami

Publikováno: 29. 09. 2019   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Polévky
Hustá bramboračka s houbami
Ingredience:

1 velká cibule
3 středně velké brambory
1 mrkev
1 petržel
1/2 hrnku sušených hub
2 lžíce pohankové (či jiné) mouky
1 litr vroucí vody
sůl
koření: kmín, nové koření, bobkový list, majoránka

Postup:

Sušené houby zalijeme studenou vodou a necháme alespoň půl hodiny nabobtnat. Oloupeme brambory a pokrájíme je na menší kostky, mrkev a petržel očistíme. V hrnci necháme na oleji sesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme brambory, najemno nastrouhanou mrkev a petržel a za občasného míchání orestujeme 3-5 minut. Zaprášíme 2 lžícemi mouky, zasmažíme ji, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, přidáme bobkový list a nové koření a zalijeme litrem vroucí vody. Občas zamícháme a vaříme do změknutí brambor. Nakonec ochutíme majoránkou, případně rozetřeným stroužkem česneku.

Počet porcí:
3-4
Doba přípravy:
25 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?