Polévka z medvědího česneku

Publikováno: 17. 04. 2019   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Polévky
Polévka z medvědího česneku
Ingredience:

150 g medvědího česneku
1 větší cibule
500 ml horké vody
250 ml rostlinné smetany
oleje

Postup:

Medvědí česnek opláchněte a nechejte okapat. Na menším množství oleje zpěňte na měsíčky pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte listy medvědího česneku, podle velikosti případně překrojené napůl. Nechejte jej podusit několik minut na mírném ohni. Zalejte jej horkou vodou, kterou osolíte a pět minut vařte. Na konci přidejte rostlinnou smetanu (sojovou, ovesnou, nebo se inspirujte receptem na domácí rostlinnou smetanu) a vařte ještě dalších 5 minut. Pak můžete podávat.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
15 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?