Polévka s adzuki a kukuřicí

Publikováno: 14. 08. 2016   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Polévky
Polévka s adzuki a kukuřicí
Ingredience:

menší cibule
předem uvařené adzuki (půl hrnku na osobu)
plechovková / mražená kukuřice (čtvrt hrnku na osobu)
zeleninový bujón (či domácí zeleninový vývar)

Postup:

Tuto polévku jsem vyzkoušela poté, co mi doma zbyly uvařené fazole adzuki a přemýšlela jsem, co s nimi. V hrnci jsem na lžíci oleje nechala zlehka zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidala jsem nakrájenou mrkev, lehce ji orestovala a přidala fazole, plechovkovou kukuřici, kostku zeleninového bujónu a zalila to horkou vodou. Vařila jsem polévku do změknutí cibule a potom ji ještě lehce dochutila. Podávala jsem ji s nasekanou petrželovou natí.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
20 minut + vaření fazolí
Tagy:
Adzuki

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?