Pohanková sekaná

Publikováno: 26. 04. 2015   Autor/ka: Silvie Zemková
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Hlavní chody
Pohanková sekaná
Ingredience:

100g pohanky
velká brambora (uvařená, nastrouhaná)
2lžíce lněného semínka
solamyl rozmíchaný v zeleninovém vývaru
kukuřičná strouhanka
osmažená cibule
česnek,
černá sůl, pepř, majoránka
sladká a uzená paprika

Postup:

Pohanku uvaříme, nastrouháme do ní jednu velkou uvařenou bramboru. Přidáme nabobtnané lněné semínko, solamyl rozmíchaný v zeleninovém vývaru, kukuřičnou strouhanku, osmaženou cibule a koření (česnek, sůl, pepř, majoránka, sladká a uzená paprika). Se směsi vytvarujte bochánky a pečte 3/4 hodiny na 200 stupňů. Během pečení potírejte silným zeleninovým vývarem s kapkou olivového oleje.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
80 minut
Tagy:
Pohanka

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?