Pohanka s křupavým uzeným tofu

Publikováno: 02. 02. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Pohanka s křupavým uzeným tofu
Ingredience:

1 balíček uzeného tofu
1 hrnek pohanky
1 cibule
1 petržel
1/4 bulvy celeru
olej

Postup:

Pohanku jsem vařila v poměru 1: 2 zrn k vodě. Nejprve jsem přivedla lehce osolenou vodu k varu, pak jsem do ní přidala pohanku. Vařila jsem ji zhruba 15 minut.

Mezitím jsem osmažila na drobno pokrájenou cibuli, s malými kostičkami petržele, celeru a uzeného tofu, dokud vše nebylo dozlatova vypečené a křupavé.

Na talíř jsem přidala pohanku, na ni směs s pánve a přidala zeleninovou oblohu.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?