Veganotic bublanina v gluten free verzi

Publikováno: 13. 06. 2014   Autor/ka: Kosmetika hrou
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Veganotic bublanina v gluten free verzi
Ingredience:

100g rostlinného másla (kokosové a trochu alsanu)
180g hnědého cukru krupice
2 lžičky vanilkového extraktu
240 gramů bezlepkové směsi Labeta
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva (bez fosfátu)
1/2 lžičky sody bikarbony
špetka soli
1/2 hrnku hustého rýžového mléka (ze sušeného)
1/2 hrnku řídkého rýžového mléka
1 lžíce jablečného octa
jahody a třešně

Postup:

Recept jsme převzaly z Veganotic a upravily ho dle toho, co máme doma a také bez lepku!
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Smícháme cukr s kokosovým tukem a vanilkovým extraktem a pořádně prošleháme vidličkou nebo šlehačem. V druhé míse smícháme všechny sypké ingredience kromě cukru. Ve třetí míse smícháme rýžová mléka s octem. Do mísy s cukrem přidáme 1/3 sypké směsi a přimícháme 1/2 tekutých ingrediencí – lehce promícháme. Poté přidáme další 1/3 mouky a tekuté směsi – promícháme a nakonec dodáme poslední část sypké směsi. Mícháme velmi lehce. nalijeme do formy a vmáčkneme ovoce a pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?