Mexické fazole s tofu

publikováno: 27. 12. 2012   autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Mexická kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Mexická pánev s tofu
Ingredience:

1 velká cibule
kostka uzeného tofu
hrnek uvařených fazolí (popř. z konzervy)
půl hrnku mražené nebo sterilované kukuřice
2 rajčata
olej
sůl
mexické koření (popř. sladká a pálivá paprika, římský kmín, chilli)
naklíčené fazole mungo na ozdobení

Postup:

Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, o chvíli později orestujeme také na menší kostky pokrájené tofu. Zaprášíme kořením, promícháme a necháme krátce osmahnout. Přidáme fazole, kukuřici, sůl, občas zamícháme a nakonec přidáme na kostky nakrájená rajčata.

Alternativou je také směs lehce podlít (vodou nebo lákem z fazolí) a po stažení z ohně zahustit lahůdkovým droždím nebo čerstvě namletým lněným semínkem. Servírujeme s chlebem.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
20 minut + vaření fazolí
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?