Hustá česnečka s ovesnými vločkami

Publikováno: 25. 11. 2012   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Polévky
Hustá česnečka s ovesnými vločkami
Ingredience:

3 větší brambory
6 stroužků česneku
půl hrnku ovesných vloček
sůl
kmín
nové koření
majoránka
lahůdkové droždí

Postup:

Sytou, hustou i když ne zrovna čistokrevnou česnečku uvaříme takto: brambory oškrábeme a pokrájíme na malé kostky a necháme vařit s kmínem a novým kořením v litru vody. Jakmile začnou brambory měkknout, přidáme do polévky ovesné vločky, které polévku zahustí a protlačený, rozetřený nebo najemno nastrouhaný česnek. Necháme chvilku povařit společně, aby pustil chuť, ale příliš nepřišel o svou léčivou sílu. A pokud chcete opravdu hutnou polévku, přidejte ještě polévkovou lžíci vloček lahůdkové droždí, které natáhne vodu a dobarví paletu chutí. Nejlépe až při servírování na talíř posypeme majoránkou.

Počet porcí:
3
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
česnek
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?