Dýňové jáhloto

Publikováno: 04. 11. 2017   Autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Hlavní chody
Dýňové jáhloto
Ingredience:

1 menší dýně Hokkaido
1 červená cibule
1 jarní cibulka
2 hrnky jahel
sůl
pepř
koření (oregano)
olej

Postup:

Troubu předehřejeme na 220 °C. Dýni omyjeme, zbavíme měkkého středu se semínky a nakrájíme na kousky. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a dáme péct cca na 30 minut doměkka.

Mezitím v hrnci orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Přidáme jáhly, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme 12-15 minut. (Po uvaření z jahel můžeme přebytečnou vodu slít.)

Polovinu upečené dýně rozmixujeme na pyré, promícháme s uvařenými jáhlami a dochutíme (solí, pepřem, oreganem či jiným kořením dle chuti).
Porce jáhlota ozdobíme upečenými kousky dýně.

Počet porcí:
4 porce
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?