Jáhlové placky

Publikováno: 20. 02. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Jáhlové placky
Postup:

Zbyly vám doma uvařené jáhly a nevíte, co s nimi? Zkuste tyto chutné placky. Do asi dvou hrnků vařených jáhel jsem přimíchala 3 lžíce rýžové mouky, lžičku psylia (které slouží jako pojivo) a půlhrnkem vody. “Těsto” jsem ochutila solí, černým pepřem, italskými bylinkami (vyrobenými z oregana, bazalky, rozmarýnu, tymiánu a česneku) a čerstvou petrželkou. Přistrouhala jsem ještě 3 mrkve a pak jsem rukama tvořila kuličky, které jsem pak rozplacatila. Smažila jsem na rýžovém oleji dozlatova.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
40 minut
Tagy:
Jáhly
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?