Houbové jáhloto

publikováno: 09. 02. 2013   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Houbové jáhloto
Ingredience:

200g jáhel
velká cibule
houby (lesní, hlíva, ale využít se dají i chuťové méně výrazné žampióny)
cuketa

Postup:

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, aby se zbavily hořkosti a vaříme do poloměkka. Drobně nakrájenou cibulku zpěníme v hluboké pánvi na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, krátce orestujeme. Zasypeme na menší plátky nakrájenými houbami a necháme vydusit většinu vody. Jáhly zcedíme, přidáme k houbám a krátce dusíme společně, aby se chutě obojího spojily. Na talíři podáváme s okurkem nebo zeleninovou oblohou, můžeme posypat veganským sýrem nebo tofu.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
30 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?