Dušený bulgur se zelím

Publikováno: 29. 05. 2015   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Dušený bulgur se zelím
Ingredience:

hrnek bulguru
2 hrnky vody
olej
cibule
zeleninový bujón
hlávka zelí

Postup:

Na oleji v hluboké pánvi orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme nahrubo pokrájené nebo nastrouhané zelí a necháme zhruba 15 minut vydusit. Zasypeme bulgurem a zalejeme dvojnásobným množstvím vody se zeleninovým bujónem. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni další čtvrhodinku. Necháme ještě chvilku dojít pod pokličkou, jako příloha se hodí čerstvá zelenina nebo salát.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
Tagy:
Bulgur Zelí
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?