Čirokové rizoto s tempehem

publikováno: 18. 11. 2018   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Čirokové rizoto s tempehem
Ingredience:

1 hrnek suchého čiroku
1 balení ochuceného tempehu (uzený, smažený…)
půl menší cukety
půl menšího pórku
paprika
cibule

Postup:

Nouze naučila Dalibora housti a nuzné domácí zásoby rýže mě konečně donutily vyzkoušel čirok, který se mi ve spíži bez užitku válel snad čtvrt roku. Čirok patří mezi obiloviny, neobsahuje lepek a chuťově bych ho popsal někde mezi kulatozrnou rýží, ječnými kropami a jáhly. Jeho příprava je podobná jako u ostatních obilovin. To znamená – uvařte jej v dvojnásobném množství osolené vody, hotový je za cca 20 minut.

Mezitím jsem v hluboké pánvi osmažil nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začínala zlátnout, přidal jsem na menší kostky pokrájený tempeh a zeleninu (v mém případě cuketu, mrkev, papriku, pórek). Pár minut jsem vše nechal restovat, poté jsem přidal uvařený čirok, lehce podlil vodou, lehce přisolil a za stálého míchání nechal ještě dvě minuty spojit chutě dohromady.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
Čirok Tempeh
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?