Čirokové rizoto s tempehem

Publikováno: 18. 11. 2018   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Čirokové rizoto s tempehem
Ingredience:

1 hrnek suchého čiroku
1 balení ochuceného tempehu (uzený, smažený…)
půl menší cukety
půl menšího pórku
paprika
cibule

Postup:

Nouze naučila Dalibora housti a nuzné domácí zásoby rýže mě konečně donutily vyzkoušel čirok, který se mi ve spíži bez užitku válel snad čtvrt roku. Čirok patří mezi obiloviny, neobsahuje lepek a chuťově bych ho popsal někde mezi kulatozrnou rýží, ječnými kropami a jáhly. Jeho příprava je podobná jako u ostatních obilovin. To znamená – uvařte jej v dvojnásobném množství osolené vody, hotový je za cca 20 minut.

Mezitím jsem v hluboké pánvi osmažil nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začínala zlátnout, přidal jsem na menší kostky pokrájený tempeh a zeleninu (v mém případě cuketu, mrkev, papriku, pórek). Pár minut jsem vše nechal restovat, poté jsem přidal uvařený čirok, lehce podlil vodou, lehce přisolil a za stálého míchání nechal ještě dvě minuty spojit chutě dohromady.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
Čirok Tempeh

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?