Zapečené těstoviny a rýže s “sýrově” tempehovou polevou

publikováno: 25. 03. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Zapečené těstoviny a rýže s "sýrově" tempehovou polevou
Ingredience:

2 hrnky pohankových těstovin
1 hrnek hnědé rýže
zelenina – řapíkatý celer, pórek, mrkev
koření: shoyu, uzená paprika, sušené oregáno

1 balíček ochuceného tempehu
1 lžíce lahůdkového droždí
kukuřičný škrob

Postup:

Uvařila jsem samostatně dvě porce pohankových těstovin (2 hrnky) a dvě porce dlouhozrnné hnědé rýže. Nechala jsem obojí vychladnout a ve velké misce jsem je smíchala s nakrájenou zeleninou – celerovým stonkem, pórkem a nastrouhanou mrkví. Směs jsem dochutila sojovou omáčkou shoyu, uzenou paprikou a sušeným oregánem a vložila do pekáčku. Jako svrchní vrstu jsem připravila nastouchaný ochucený tempeh (uzený či smažený) se lžičkou lahůdkového droždí a lžíce škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Pekla jsem v troubě, dokud povrch nebyl křehký a hnědý.

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?