Zapečené těstoviny a rýže s “sýrově” tempehovou polevou

Publikováno: 25. 03. 2017   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Zapečené těstoviny a rýže s "sýrově" tempehovou polevou
Ingredience:

2 hrnky pohankových těstovin
1 hrnek hnědé rýže
zelenina – řapíkatý celer, pórek, mrkev
koření: shoyu, uzená paprika, sušené oregáno

1 balíček ochuceného tempehu
1 lžíce lahůdkového droždí
kukuřičný škrob

Postup:

Uvařila jsem samostatně dvě porce pohankových těstovin (2 hrnky) a dvě porce dlouhozrnné hnědé rýže. Nechala jsem obojí vychladnout a ve velké misce jsem je smíchala s nakrájenou zeleninou – celerovým stonkem, pórkem a nastrouhanou mrkví. Směs jsem dochutila sojovou omáčkou shoyu, uzenou paprikou a sušeným oregánem a vložila do pekáčku. Jako svrchní vrstu jsem připravila nastouchaný ochucený tempeh (uzený či smažený) se lžičkou lahůdkového droždí a lžíce škrobu rozmíchaného ve studené vodě. Pekla jsem v troubě, dokud povrch nebyl křehký a hnědý.

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?