Tempehový gyros

publikováno: 04. 05. 2020   autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Řecká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Tempehový gyros
Ingredience:

balíček natural tempehu (200g)
1 větší cibule
menší cuketa nebo polovina středně velké
gyrosové koření
citronová šťáva

Postup:

Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni smažíme cibuli, dokud nezměkne. Přidáme na drobnější kostky pokrájený tempeh a restujeme jej pár minut, dokud nezačne tvořit kůrčička. Cuketu pokrájíme na kostky, přidáme na pánev a lehce posolíme, aby pustila trochu šťávy a lehce natáhnula slanou chuť. Restujeme, dokud cuketa částečně nezměkne. Zalijeme lžící sojové omáčky, která nejvíce vsákne do tempehu. Nakonec přidáme gyrosové koření (bylinky bez glutamátu) a zakapeme cca půl lžičkou citronové šťávy.

Podáváme s čerstvým pečivem, zabalený v pita chlebu či tortille nebo s vařenými bramborami. Já jsem jako oblohu využil zeleninu a několik druhů klíčků (mungo, neloupaná červená čočka, slunečnice).

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
15 minut
Tagy:
Tempeh
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?