Tempehový gyros

Publikováno: 04. 05. 2020   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Řecká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Tempehový gyros
Ingredience:

balíček natural tempehu (200g)
1 větší cibule
menší cuketa nebo polovina středně velké
gyrosové koření
citronová šťáva

Postup:

Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a na středním ohni smažíme cibuli, dokud nezměkne. Přidáme na drobnější kostky pokrájený tempeh a restujeme jej pár minut, dokud nezačne tvořit kůrčička. Cuketu pokrájíme na kostky, přidáme na pánev a lehce posolíme, aby pustila trochu šťávy a lehce natáhnula slanou chuť. Restujeme, dokud cuketa částečně nezměkne. Zalijeme lžící sojové omáčky, která nejvíce vsákne do tempehu. Nakonec přidáme gyrosové koření (bylinky bez glutamátu) a zakapeme cca půl lžičkou citronové šťávy.

Podáváme s čerstvým pečivem, zabalený v pita chlebu či tortille nebo s vařenými bramborami. Já jsem jako oblohu využil zeleninu a několik druhů klíčků (mungo, neloupaná červená čočka, slunečnice).

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
15 minut
Tagy:
Tempeh

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?