Batáto-hrušková polévka

publikováno: 14. 01. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Polévky
Batáto-hrušková polévka
Ingredience:

1 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na kostičky
1/4 šálku nakrájené mrkve
1/4 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
1 středně velký batát, nakrájený
1 hruška, nakrájená
1/4 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sladké papriky
2 šálky vody
1/4 šálku kokosového mléka
1 lžička rýžového sladu (nebo jiného rostlinného sirupu)
1 lžičku citronové šťávy
sůl podle chuti

Postup:

V hrnci jsem zahřála lžíci oleje a nejprve přidala nakrájenou cibuli, mrkev a celer a orestovala. Po pár minutách jsem přidala sladké brambory, hrušku a tymián a za občasného míchání lehce osmažila na středním ohni. Poté jsem vše zaprášila paprikou, nechala ji rozvonět a pak vše podlila 2 hrnky horké vody. Vařila jsem vše asi 15 minut, dokud batáty. Polévku jsem přelila do mixéru a rozmixovala (můžete použít i ponorný mixér, ale nikdy nebude tak hladká), přidala jsem kokosové mléko (můžete použít i jinou rostlinnou smetanu, ale chuť bude mírně odlišná), citrónovou šťávu, rýžový slad a sůl (jinak to bude příliš sladké). Po chvíli společného vaření je tato báječná poléva připravená k servírování.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Tagy:
Batáty
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?