Arašídová rýže s grilovanou zeleninou a tempehovou slaninkou

Publikováno: 18. 10. 2015   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Arašídová rýže s grilovanou zeleninou a tempehovou slaninkou
Ingredience:

jasmínová rýže
arašídové máslo
pórek
lněné semínko
koření: lahůdkové droždí, miso, chilli

zelenina
uzený tempeh

Postup:

Uvaříme jasmínovou rýži, přidáme pórek, lněné semínko a lahůdkové droždí. V hrnci rozpustíme arašídové máslo, zředíme trochou vody, přidáme miso, kapku sezamového oleje, chilli a přimícháme k rýži.

Zeleninu grilujeme s kapkou olivového oleje, osolenou a posypanou čerstvým česnekem a kurkumou. Uzený tempeh nakrájíme na ultra tenké plátky a zprudka osmahneme.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?