Těstoviny s pečeným tempehem a krémovou omáčkou z brokolice

publikováno: 18. 03. 2017   autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Těstoviny s pečeným tempehem a krémovou omáčkou z brokolice
Ingredience:

1 kostka natural tempehu
2 lžičku tamari
3 lžičky vody
1 lžičky hořčice
1 lžičky čerstvé zázvorové šťávy

1 větší cibule
1 hlávka brokolice
hrst medvědího česneku (volitelně)
dochucení: shiro miso, tamari, sůl
dohuštění: 1 lžíce mouky

Postup:

Natural tempeh, pokrájený na tenké plátky, jsem naložila do marinády z 1 lžičky tamari, 2 lžiček vody, 1/2 lžičky hořčice a 1/2 lžičky čerstvé zázvorové šťávy. Pak jsem jej navrstvila do pekáčku, přelila marinádou a pekla na 180 °C asi 15 minut a po otočení dalších 10 minut (doba pečení záleží na tloušťce plátků – u tenších může být výsledek křupavý, ale také přesušený).

Pro omáčku jsem osmažila větší cibuli dozlatova, zasypala nasekaným medvědím česnekem, brokolicí pokrájenou na menší růžičky, solí a horkou vodou. Jakmile změkla, zahustila jsem směs 1 polévkovou lžící rýžové mouky zředěné troškou studené vody (pozor na hrudky). Omáčku jsem nechala vařit, přidal jsem půl polévkové lžíce shiro misa a půl lžíce tamari a nechal ještě pár minut vařit. Poté jsem vzala ponorný mixér a omáčku rozmixovala do hladka. Nechala jsem ji chvíli provařit.

Servírovala jsem ji na celozrnné těstoviny s tempehem navrch.

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?