Veganské “kuře” na pórku

publikováno: 07. 04. 2014   autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Veganské "kuře" na pórku
Ingredience:

větší cibule
menší pórek
200g vegan “kuřecí” (stejnou službu udělá naložené robi)
mouka
sůl
sojová omáčka

Postup:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme a orestujeme vegan “kuřecí” plátky (koupil jsem je na zkoušku ve vietnamské tržnici Sapa, chuťově upřimně žádný zázrak, jemně namarinované robi udělá určitě lepší službu). Promícháme s na kolečka nakrájeným pórkem, zaprášíme trochou mouky, mícháme, dokud se mouka trochu nezapraží a podlijeme horkou vodou. Osolíme a necháme pár minut dusit na středně hustou omáčku (případně znovu podlejeme). Dochutíme sojovou omáčkou, krémovější a smetanovější chuť dostaneme přidáním lahůdkového droždí. Podáváme s rýží.

Tagy:
Pórek Robi
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?