Veganské bramboráčky

Publikováno: 09. 12. 2012   Autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Hlavní chody
Veganské bramboráčky
Ingredience:

3 brambory
2 stroužky česneku
bramborový škrob
olej na smažení
sůl
pepř
kmín
muškátový oříšek
majoránka

zálivka
sojový jogurt
zelená nať
sůl

Postup:

Najemno nastrouháme brambory (1 brambora vyjde na 1 menší bramboráček), česnek, zahustíme bramborovým škrobem a ochutíme solí, majoránkou, mletým kmínem nebo muškátovým oříškem. Na pánvičce rozehřejeme kvalitní olej na smažení a bramboráčky smažíme několik minut z obou stran.

Mezitím si připravíme zálivku ze sójového jogurtu, který osolíme a smícháme se zelenou natí, kterou máme zrovna po ruce (petržel, pažitka…). Na ubrousku necháme vysát přebytečný olej a naservírujeme se zálivkou a nakrájenou zeleninou.

Původní recept pochází od populárního německého veganské kuchaře Attily Hildmanna, jenom cibuli v něm střídá našinci v bramborácích jistě více šmakující česnek.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?