Veganské bramboráčky

publikováno: 09. 12. 2012   autor/ka: ilovetofu
Druh jídla: Hlavní chody
Veganské bramboráčky
Ingredience:

3 brambory
2 stroužky česneku
bramborový škrob
olej na smažení
sůl
pepř
kmín
muškátový oříšek
majoránka

zálivka
sojový jogurt
zelená nať
sůl

Postup:

Najemno nastrouháme brambory (1 brambora vyjde na 1 menší bramboráček), česnek, zahustíme bramborovým škrobem a ochutíme solí, majoránkou, mletým kmínem nebo muškátovým oříškem. Na pánvičce rozehřejeme kvalitní olej na smažení a bramboráčky smažíme několik minut z obou stran.

Mezitím si připravíme zálivku ze sójového jogurtu, který osolíme a smícháme se zelenou natí, kterou máme zrovna po ruce (petržel, pažitka…). Na ubrousku necháme vysát přebytečný olej a naservírujeme se zálivkou a nakrájenou zeleninou.

Původní recept pochází od populárního německého veganské kuchaře Attily Hildmanna, jenom cibuli v něm střídá našinci v bramborácích jistě více šmakující česnek.

poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?