Zapečené brambory s uzeným tofu po vegansku

Publikováno: 03. 01. 2017   Autor/ka: redakce
Druh jídla: Hlavní chody
vegan_zapecene_brambory
Ingredience:

– 10 brambor
– 1 mrkev
– 3 hrsti čerstvého špenát
– 1/2 cukety
– 1 uzené tofu
– domácí rýžová smetana nebo 1 smetana kupovaná
– na vymazání slunečnicový/řepkový olej nebo lze také použít vegan máslo
– na vytvoření sýrové krusty – vegan sýr, máme odzkoušený VioLife s uzenou příchutí
– sůl a případně pepř na dochucení

Postup:

Zeleninu očistíme, brambory a cuketu nakrájíme na kolečka, mrkev a tofu na koustky. Připravíme si pekáček na zapékání s pokličkou. Pokud nemáte je možné na přikrytí použít i alobal. Pekáček vymažeme olejem nebo máslem. Začneme skládat po vrstvě nejdříve brambory, které posypeme špenátem s polovinou tofu, následuje další vrstva brambor, na ni umístíme druhou polovinu tofu a kostičky mrkve. Přikryjeme vrstvou cukety, poslední vrstva jsou brambory. Doporučuji každou vrstvu zvlášť jemně osolit, kdo má rád, může i opepřit. Zalijeme smetanou. Pekáček přikryjeme a dáme na cca 50 minut péci do trouby, 180 stupňů. Po 35 minutách sundáme pokličku či alobal a necháme dopékat než se udělá na bramborách krusta. Pak vyjmeme a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby dopéct. Pro odzkoušení, že jsou brambory již hotové – brambory by měly být uvnitř měkké na povrchu s pevnou sýrovou krustou. Jako příloha se hodí kyselá okurka nebo klasický okurkový salát.

Tagy:
Brambory Tofu

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?