Zapečené brambory s uzeným tofu po vegansku

Publikováno: 03. 01. 2017   Autor/ka: redakce
Druh jídla: Hlavní chody
vegan_zapecene_brambory
Ingredience:

– 10 brambor
– 1 mrkev
– 3 hrsti čerstvého špenát
– 1/2 cukety
– 1 uzené tofu
– domácí rýžová smetana nebo 1 smetana kupovaná
– na vymazání slunečnicový/řepkový olej nebo lze také použít vegan máslo
– na vytvoření sýrové krusty – vegan sýr, máme odzkoušený VioLife s uzenou příchutí
– sůl a případně pepř na dochucení

Postup:

Zeleninu očistíme, brambory a cuketu nakrájíme na kolečka, mrkev a tofu na koustky. Připravíme si pekáček na zapékání s pokličkou. Pokud nemáte je možné na přikrytí použít i alobal. Pekáček vymažeme olejem nebo máslem. Začneme skládat po vrstvě nejdříve brambory, které posypeme špenátem s polovinou tofu, následuje další vrstva brambor, na ni umístíme druhou polovinu tofu a kostičky mrkve. Přikryjeme vrstvou cukety, poslední vrstva jsou brambory. Doporučuji každou vrstvu zvlášť jemně osolit, kdo má rád, může i opepřit. Zalijeme smetanou. Pekáček přikryjeme a dáme na cca 50 minut péci do trouby, 180 stupňů. Po 35 minutách sundáme pokličku či alobal a necháme dopékat než se udělá na bramborách krusta. Pak vyjmeme a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do trouby dopéct. Pro odzkoušení, že jsou brambory již hotové – brambory by měly být uvnitř měkké na povrchu s pevnou sýrovou krustou. Jako příloha se hodí kyselá okurka nebo klasický okurkový salát.

Tagy:
Brambory Tofu
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?