Bramborové placky plněné tempehem

Publikováno: 31. 05. 2016   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Bramborové placky s tempehem
Ingredience:

syrové brambory
tempeh (marinovaný nebo uzený)
cuketa
koření: česnek, majoránka, sůl, bazalka, pepř

Postup:

Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno, přidejte prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Na pánvičce nalijte přiměřené množství oleje a z bramborového těsta v ní udělejte jednu velkou tenkou placku. Tu osmažte z obou stran. Osmažené placky dávejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.

Cuketu pokrájejte na půlkolečka, poduste společně s trouchou oleje a osolte, přidejte bazalku a pepř. Až je cuketa skoro hotová, tak přidejte nakrájený (nebo rozdrobený) tempeh a chvíli prohřejte. Na polovinu každé bramborové placky dejte část tempehové směsi a placku přehněte.

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?