Koprová omáčka

Publikováno: 13. 10. 2017   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Veganská koprovka
Postup:

Veganskou verzi klasické omáčky připravíme prakticky stejně, jen použijeme rostlinnou smetanu (sojovou, rýžovou, ovesnou…). Začneme tím, že v hrnci rozehřejeme olej, přidáme hladkou mouku a mícháním připravíme světlejší jíšku. Zalijeme zeleninovým vývarem a rostlinnou smetanou a krátce povaříme. Přidáme omytý a na jemno nakrájený čerstvý kopr, sůl, pepř, menší lžičku cukru a citrónové šťávy, bobkový list a necháme vařením zredukovat. Jako přílohu jsem použila bramborové noky a osmahnutý tempeh, marinovaný v sójové omáčce, hořčici, uzené paprice a pepři.

Tagy:
kopr Omáčky

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?