Seitan s hořčično-pepřovou omáčkou a pečenými brambory

Publikováno: 18. 10. 2015   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Seitan s hořčično-pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Ingredience:

200g seitanu
marináda: sojová omáčka, paprika, sušený česnek

ovesná smetana
hořčice
koření: mletý pepř, muškátový oříšek

brambory

Postup:

Plátky seitanu namarinovat v sójovce, paprice a sušeném česneku, osmažit.

Omáčka: na oleji zasmažíme trochu mouky s kořením (sůl, mletý pepř, nakládaný zelený pepř, muškátový oříšek), přidáme zeleninový vývar a ovesnou smetanu a krátce povaříme.

Brambory pečené s adžikou a olivovým olejem.

Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?