Tofufleky s kysaným zelím

Publikováno: 28. 01. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Tofufleky s kysaným zelím
Ingredience:

větší cibule
kostka uzeného tofu
300 g těstovin (nejlépe flíčky)
kysané zelí
lahůdkové droždí (volitelné)
olej

Postup:

V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na drobné kostičky pokrájené tofu a cibuli osmažíme na oleji v hlubší pánvi, dokud cibule nezezláne a tofu nedostané „kůrčičku“. Poté přidáme uvařené a zcezené těstoviny, promícháme důkladně dohromady. Stáhneme z ohně a nakonec přidáme kysané zelí a rychle promícháme – zelí by se mělo pouze prohřát na stejnou teplotu, jinak by ztratilo část vitaminů. Můžeme ještě dochutit lahůdkovým droždím, které rozšíří paletu chutí i o příjemný sladko-slaný odstín.

Počet porcí:
2
Doba přípravy:
25 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?