Banánová bábovka

Publikováno: 01. 03. 2013   Autor/ka: Misa Lavers
Kuchyně: Česká kuchyně
Druh jídla: Dezerty & cukroví
Rychlá vegan bábovka
Ingredience:

základ:
2 banány
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek sójového/ovesného/rýžového mléka (já to střídám, co mám zrovna načaté, tentokrát to byla sójová Alnatura )
1/2 hrnku oleje
kypřící prášek
olej (proč ne třeba kokosový?) a hrubá mouka/krupice na vymazání formy

můžeme přidat:
citrónovou kůru
rozinky
nasekané vlašské ořechy
kakao na “mramorování” – ale já jsem “mramorovala” už i mletým kokosem, a teď i mákem

a nemusíme přidat:
cukr, ale jiné méně hříšné sladidlo

Postup:

Banány rozmixujeme a smícháme se zbytkem surovin. Pokud chceme mramorovat, část těsta nalijeme do jiné nádoby a přidáme kakao/mák/kokos. Obě těsta střídavě lijeme do formy, a pečeme v troubě tak dlouho, dokud po napíchnutí bábovky špejlí na ní nezůstane přilepené těsto.

Počet porcí:
3-4 porce
Doba přípravy:
60 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?