Thajské vegan curry se sojovými kostkami

Publikováno: 25. 06. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Thajská kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Thajské vegan curry se sojovými kostkami
Ingredience:

balení sojových kostek (100g)
středně velká cibule
2 lžíce červené curry pasty
velká plechovka kokosového mléka
2 stroužky česneku
lžíci třtinového cukru
menší lilek
zelené fazolky
různě barevné papriky
1 chilli papričku
šťáva z půlky citrónu
několik lístků čerstvé bazalky

Postup:

Balení sojových kostek uvařte 10 minut v 0,75 litru zeleninového bujónu, nebo připravte už den předem podle univerzálního návodu na přípravu sójového masa.

Na troše oleje nechejte ve větším hrnci zesklovatět cibuli nakrajenou na pulkolečka, poté přidat a nechat rozvonět curry pastu a plechovku kokosového mléka.

Uveďte do varu a přidejte postupně česnek, třtinový cukr, lilek pokrájený na větší kostky, přepůlené fazolky (čerstvé nebo zmražené).

Nechejte vařit čtvrt hodiny, přidejte šťávu z půlky limetky, bazalku, zcezené sojové kostky a nechat ještě chvíli povařit. Vhodná příloha je jasmínová rýže.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?