Thajské vegan curry se sojovými kostkami

Publikováno: 25. 06. 2013   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Thajská kuchyně
Druh jídla: Hlavní chody
Thajské vegan curry se sojovými kostkami
Ingredience:

balení sojových kostek (100g)
středně velká cibule
2 lžíce červené curry pasty
velká plechovka kokosového mléka
2 stroužky česneku
lžíci třtinového cukru
menší lilek
zelené fazolky
různě barevné papriky
1 chilli papričku
šťáva z půlky citrónu
několik lístků čerstvé bazalky

Postup:

Balení sojových kostek uvařte 10 minut v 0,75 litru zeleninového bujónu, nebo připravte už den předem podle univerzálního návodu na přípravu sójového masa.

Na troše oleje nechejte ve větším hrnci zesklovatět cibuli nakrajenou na pulkolečka, poté přidat a nechat rozvonět curry pastu a plechovku kokosového mléka.

Uveďte do varu a přidejte postupně česnek, třtinový cukr, lilek pokrájený na větší kostky, přepůlené fazolky (čerstvé nebo zmražené).

Nechejte vařit čtvrt hodiny, přidejte šťávu z půlky limetky, bazalku, zcezené sojové kostky a nechat ještě chvíli povařit. Vhodná příloha je jasmínová rýže.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
45 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?