Švestková omáčka s veganským “uzeným” a kaší

Publikováno: 13. 10. 2017   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Švestková omáčka s veganským "uzeným" a kaší
Ingredience:

omáčka
2 lžíce oleje
1 lžíce mouky
cca 3/4 litru horké vody
3 lžíce švestkových povidlů
pár nasekaných švestek
2 lžíce rumu (nemusí být)
skořice
lžíce balsamico krému
lžíce sójovové omáčky
2 hřebíčky
špetku chilli

uzené
seitan natural (nebo dělat)
3 lžíce oleje
1 lžička uzené papriky,
1/2 lžičky javorového sirupu
soli a pepř podle chuti

Postup:

Na švestkovou omáčku osmahneme na dvou lžících oleje lžíci mouky, uděláme jíšku, zalijeme cca 3/4 litrem horké vody, přidáme 3 lžíce švestkových povidel, pár nasekaných švestek, 2 lžíce rumu (nemusí být), půl lžičky skořice, lžíce balsamico krému, lžíce sójovové omáčky, 2 hřebíčky, špetku chilli a chvilku povaříme.

Veganské “uzené” použijeme seitan natural (nebo robi), nakrájený na tenké plátky a marinovaný ve směsi z oleje, uzené papriky, kapce javorového sirupu, soli a pepře. Poté už bez dalšího tuku orestujeme.

Bramborovo-celerovo-mrkvovou kaši připravíme jednoduše – uvaříme suroviny v mírně osolené vodě do měkka, vodu zcedíme (případně si trochu odlejeme bokem pro lehké naředění, přidáme veganský margarín veg margarín (např. Cocovit bez PO), trochu rostlinného mléka, rozmixujeme tyčovým mixérem a případně dochutíme. Na talíří posypeme nasekanou petrželovou natí.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
40 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?