Houbová omáčka se seitanem

Publikováno: 11. 09. 2019   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Houbová omáčka se seitanem
Ingredience:

1 velká cibule
400g lesních hub
300g seitanu natural
houbové koření
200 ml horké vody
200ml rostlinné smetany
1 lžíce lahůdkového droždí

Postup:

Seitan natural pokrájíme na menší kostky a marinujeme je ve směsi oleje, sojové omáčky a mletého pepře ideálně přes noc (nejméně půl hodiny).

Cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme v hrnci či hluboké pánvi, dokud nezačne zlátnout. Cibuli zasypeme lžičkou houbového koření (z mletých hub), promíchneme a přidáme seitan (bez marinády) a chvíli jej restujeme. Přidáme pokrájené houby a necháme je za občasného promíchání vydusit, dokud nepustí většinu vody.

Poté vše zalijeme hrnkem horké vody, můžeme také přidat zbytek marinády. Dusíme 10 minut, aby se propojily chutě. Na závěr přilejeme rostlinnou smetanu a přidáme lžíci lahůdkového droždí. Za stálého míchání necháme dalších 5 minut provařit a zhoustnout. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Počet porcí:
3 porce
Doba přípravy:
30 minut + marinování seitanu
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?