Smažené sushi rolky s curry pastou

Publikováno: 02. 04. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Smažené sushi rolky s curry pastou
Postup:

Sushi je pro mě ideální jídlo na cesty. Pro tento recept můžete připravit vaše oblíbené – v mém případě jsou to maki z hnědé rýže, pórku a mrkve, zabalené do listů nori. Syrová zelenina poskytuje příjemný kontrast (a rovnováhu) k vydatné mastné chuti. Na dochucení listů jsem použila tenoučkou vrstvu thajské curry pasty (prodávají se v plastových kelímcích), byla chutná, ale přece jen až příliš pálivá

Po přípravě sushi jsem je ponořila do bezlepkového “tempura” těsta z rýžové mouky, špetky soli, vody a malého špetky prášku do pečiva. Těsto nesmí být příliš tekuté, jinak by z rolek klouzalo. Samozřejmě můžete použít i běžnou nebo celozrnnou mouku, pokud není lepek problémem. Smažte ve vyšší vrstvě oleje, dokud sushi nebude křupavé a slabě zlaté. Podáváme třeba se syrovým strouhaným daikonem (bílou ředkví) nebo lehce blanšírovanou zeleninou.

Tagy:
Rýže
Online kurz Rostlinný jídelníček Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy
V online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?