Smažené rýžové kuličky

Publikováno: 02. 04. 2018   Autor/ka: Michaela Pavlíková
Druh jídla: Hlavní chody
Smažené rýžové kuličky
Postup:

Zbyla vám doma rýže? Co s ní? Zkuste tyto rychlé rýžové kuličky. Já do zbytku rýže přimíchala bílé i černé sezamové semínka (pro zvýšení bílkovin a zdravých tuků) a na dochucení uzenou papriku a sojovou omáčku tamari. Než se pustíte do tvarování kuliček, pořádně si namočte ruce, rýže je jinak velmi lepkavá. Připravené kuličky pak smažte ve vyšší vrstvě oleje a po vylovení nechte přebytečný olej okapat do ubrousku.

K nim jsem připravila dip z rýžového octa mirin, citronové šťávy, horčice a vody a salát z listové zeleniny, ochucené ume octem.

Tagy:
Rýže

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?