Slané lívance s fazolemi a zeleninou

Publikováno: 01. 10. 2017   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Slané lívance s fazolemi a zeleninou
Postup:

Na těsto na lívance smícháme hrnek (celozrnné žitné) mouky, hrnek rostlinného mléka, půl hrnku vody, lžíci kypřícího prášku, špetku soli a lžíci oleje. Osmažíme takřka nasucho, jen na lehce vymazané pánvi, z každé strany ani ne minutku. Posypeme jarní cibulkou nebo jiným “zeleným”.

Fazole využijeme rovnou hotové z plechovky a trochu dochutíme, nebo na pánvi osmažíme cibulku, zaprášíme mletou paprikou (a případně chilli kořením), přidáme pokrájená oloupaná rajčata, sůl, pepř a společně podusíme.

PS: přečtete si univerzální návod na sladké i slané zdravé lívance

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

 

 

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?