Slané lívance s fazolemi a zeleninou

Publikováno: 01. 10. 2017   Autor/ka: Silvie Zemková
Druh jídla: Hlavní chody
Slané lívance s fazolemi a zeleninou
Ingredience:

hrnek celozrnné žitné mouky
hrnek rostlinného mléka
půl hrníčku vody
lžíci kypřicího prášku
špetku soli
lžíci oleje

1 plechovka fazolí
zelenina podle chuti

Postup:

Na těsto na lívance smícháme hrnek (celozrnné žitné) mouky, hrnek rostlinného mléka, půl hrnku vody, lžíci kypřícího prášku, špetku soli a lžíci oleje. Osmažíme takřka nasucho, jen na lehce vymazané pánvi, z každé strany ani ne minutku. Posypeme jarní cibulkou nebo jiným “zeleným”.

Fazole využijeme rovnou hotové z plechovky a trochu dochutíme, nebo na pánvi osmažíme cibulku, zaprášíme mletou paprikou (a případně chilli kořením), přidáme pokrájená oloupaná rajčata, sůl, pepř a společně podusíme.

PS: přečtete si univerzální návod na sladké i slané zdravé lívance

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?