160 g ovesných vloček
50 g lněných semínek
50 g vlašských ořechů
50 g mandlí
100 g slunečnicových semínek
100 g dýňových semínek
30 g chia semínek
20 g psyllia
3 lžíce oleje (nejlépe kokosového)
1 lžíce agávového sirupu
1 lžička soli
350 ml vody
Postup je velmi jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opět promíchejte a směs nechte přibližně 2 hodiny v lednici, aby se chutě propojily a psyllium do sebe vtáhlo přebytečnou vodu. Právě psyllium určitě nevynechávejte ani ho ničím nenahrazujte. Díky němu celý chléb drží pohromadě.
Po 2 hodinách směs přendejte do zapékací mísy vystlané pečícím papírem. Průběžně obsah důkladně stlačujte lžící, aby se vám chleba po rozkrojení nerozpadal. Pečte na 180 °C přibližně 30 minut.
Toto množství odpovídá formě o rozměru 30×11 cm. Ale pokud vám trochu směsi zbyde, přidejte do ní větší množství agávového sirupu a zkuste upéct několik křupavých cookies.