Semínkový chléb

Publikováno: 31. 05. 2021   Autor/ka: Alena Teclová
Druh jídla: Přílohy
semínkový chléb
Ingredience:

160 g ovesných vloček
50 g lněných semínek
50 g vlašských ořechů
50 g mandlí
100 g slunečnicových semínek
100 g dýňových semínek
30 g chia semínek
20 g psyllia
3 lžíce oleje (nejlépe kokosového)
1 lžíce agávového sirupu
1 lžička soli
350 ml vody

Postup:

Postup je velmi jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opět promíchejte a směs nechte přibližně 2 hodiny v lednici, aby se chutě propojily a psyllium do sebe vtáhlo přebytečnou vodu. Právě psyllium určitě nevynechávejte ani ho ničím nenahrazujte. Díky němu celý chléb drží pohromadě.

Po 2 hodinách směs přendejte do zapékací mísy vystlané pečícím papírem. Průběžně obsah důkladně stlačujte lžící, aby se vám chleba po rozkrojení nerozpadal. Pečte na 180 °C přibližně 30 minut.

Toto množství odpovídá formě o rozměru 30×11 cm. Ale pokud vám trochu směsi zbyde, přidejte do ní větší množství agávového sirupu a zkuste upéct několik křupavých cookies.

Doba přípravy:
40 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?