Slunečnicové semínko

Slunečnicová semínka se hodí do teplé i studené kuchyně. Můžete je také upravit šetrným opražením na sucho na pánvi, pak budou chutnější. Pochopitelně pak ale zároveň ztratí enzymy a živiny choulostivé na vyšší teploty. Ty naopak zachováte, pokud je naklíčíte. Pořiďte si slunečnicové semínko do kaší, salátů nebo na základ pomazánek.

semínkový chléb

Semínkový chléb

31. 05. 2021   napsal/a: Alena Teclová | rubrika:

Postup je velmi jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opět promíchejte a směs nechte přibližně 2 hodiny v lednici, aby se chutě propojily a … více

Slunečnicové semínko

Slunečnicové semínko

05. 01. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Slunečnicová semínka jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu E a vitamínu B1 a skvělým zdrojem rostlinných bílkovin. Obsahují vysoké množství hořčíku, selenu, zinku, železa, vápníku a fosforu. Jsou jedním z nejvhodnějších zdrojů kyseliny listové, která je nezbytná pro fungování lidského organismu, zejména pro růst a obnovu buněk, nervovou soustavu a tvorbu červených krvinek.

tatarak

Veganský tatarák

15. 06. 2015   napsal/a: Silvie Zemková | rubrika:

Uvařte 4 menší brambory ve slupce, nastrouhejte, zlehka rozmixujte s 3 lžícemi předem namočených slunečnicových semínek, cca 5 kousky sušeného rajčete (nakládaného v oleji), nadrobno nakrájenou osmaženou cibuli, 5 větších stroužků česneku, … více

Bulgur s mungem a olivami

Bulgur s mungem a olivami

04. 04. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | rubrika:

Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody – tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 – 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu … více

Rawbugříky

Jarní menu Chudého vegosaura: rawburgříky, květinový sálát, kopřivová omáčka

28. 04. 2013   napsal/a: Chudy vegosaurus | rubrika: V kuchyni

Jaro už konečně otevřelo vrátka a vstoupilo do našich životů. Do našich oken i zahrad se vkradly sluneční paprsky, stromy i keře se osypaly pupeny a jarní atmosféru doprovází i všudypřítomný zpěv ptáků…Tak proč nedostat trochu toho jara i na svůj talíř? Ve svém externím vegoplazím vstupu vám Chudý Vegosaurus tentokrát přinese několik tipů na ultrajarní snídaně, svačinky, obídky i obídečky, večeře první i druhé…a něco sladkého a fialového nakonec 🙂

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?